top of page

Cykelløb i døgndrift for syge børn

»Giv 24 timer til syge børn« ruller fra lørdag rundt om Brabrand Sø. Skilteballaden med kommunen fra sidste år er glemt, og bagmanden, 69-årige Allan Søndergaard, er igen i sadlen for syge børn.

Allan Søndergaard og masse andre motionister vil køre for børnene på Kirurgisk Børneafsnit på det gamle KH hospital i hele 24 timer. Privatfoto

AARHUS: 69-årige Allan Søndergaard var sidste år så syg, at han ikke kunnestille op for de syge børn på KirurgiskBørneafsnit på universitetshospitalet. Men nu har manden bag Giv 24 timer til syge børn-løbet fået tunet sin pacemaker, så han er klar til at kørerundt om Brabrand Sø i sammen med en masse andre motionister i et døgn. 40.000 kroner er allerede rullet ind på velgørenhedskontoen.

Lørdag klokken 12.00 går starten ved Brabrand Rostadion. Det er sjette år i træk, at løbet køres for at skaffe midler til de syge børn på afdelingen på det gamle Kommunehospitalet på Nørrebrogade. Masser af firmaer, virksomheder og ikke mindst enkeltpersoner, der betaler 100 kroner eller bidrager med en selvvalgt skilling, har gennem årene kørt næsten 200.000 kroner hjem fra rundturen om søen til opmuntring for børnene. »Jeg synes, vi har fået så megen flot respons, at vi holder ved initiativet. Kun to personer, min hustru Karen og jeg, står bag. Det skal være til at overse, og jeg tror, andre er klar til at tage over, når vi stopper. I år er der allerede tilsagn fra så mange, at vi er nået op på 40.000 kroner i kilometerpenge og andet. Forhåbentlig møder masser af andre op ved Brabrand Rostadion, hvor vi skal have et rart døgn,« siger Allan Søndergaard. Han var - ramt af Modic-lidelsen - ude af stand til at køre selv sidste år. Den pensioneredes sygehistorie var, at han aldrig ville komme op på sin elskede racercykel igen. Men nu er han med en tunet pacemaker.

»Min max-puls var 130, og det er ikke meget til cykelløb. Men så var de så søde på afdelingen, at de ville prøve at skrue lidt op for pacemakeren i samråd med nogle eksperter, og nu er min max-puls 160. Så nu har jeg fået turbo på,« siger Allan Søndergaard.

Skiltesag i glemmebogen

Rundstrækningen er 9,425 kilometer, og det står frit for, hvor langt hver enkelt deltager vil køre. Et par omgange - eller i døgndrift. Det er spørgsmålet. Al energi bruges under alle omstændigheder i den gode sags tjeneste og for ens eget velværes skyld. Alle kører i samme retning på Brabrandstien, men sidst år var løbet på kollisionskurs med kommunen, som forlangte specialfremstillede skilte til løbet. Det var en uoverskuelig dyr opgave for velgørenhedsløbet. »Men vi fandt ud af det sidste år, og vi har haft nogle rigtigt gode møder med Center for Byens Anvendelse i efteråret.

Derfor er den sag glemt nu. Afdelingen har været meget hjælpsomme, og vi kører i samarbejde med dem og håber, at afdelingschefen Kim Gulvad Svendsen er klar til at skyde løbet i gang,« siger Allan Søndergaard.

24 timers løbet slutter selvsagt søndag klokken 12.00. Gennem hele forløbet er alle velkomne til at kigge forbi.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page