top of page

Får i ulveklæder


For få år siden så vi en ”naturmand”, og flere med ham, nærmest med tårer i øjnene, hyldede ulvens tilbagekomst til Danmark. Det var meget rørende, bortset fra, at jeg var en af dem, der ikke delte begejstringen. Samtidig bedyrer de, at ulvene er helt uskadelige. Jeg kunne ikke lige afgøre, om det var et får i ulveklæder, eller om det varen en ulv i fåreklæder. Allerede fra starten, var der tvivl om, hvordan ulven var kommet til Danmark. ”Naturfolket” mente, at den var vandret nede fra Tyskland, eller måske Polen, hvor ulve er en stor plage, og ind i Danmark helt naturligt. Det kan så undre, at man i Nordtyskland påstår, der aldrig er set ulve her. Yderligere stiller mange sig tvivlende over for, at ulve kan foretage den vandring uden at blive set. Der findes flyvende hunde, men flyvede ulve er vist aldrig set. Onde tunger påstod, at det var tobenede får i ulveklæder, der havde sørget for transporten. Grundlæggende kan jeg ikke se, at vi skal ”indføre” dyr, som er udryddet på grund af deres farlighed og slet ikke passer ind i den ”vilde” natur mere. Hvad bliver det næste dyr, der skal sættes ud i naturen? Isbjørne og moskusokser?

Præsidenten for en landsdækkende tysk landbrugsorganisation, Joachim Rukwied, var i dag på besøg hos organisationen Landbrug & Fødevarer for bl. a. at hilse på den administrerende direktør Søren Gade. Her fortalte han, at det er udelukket, at ulve i Danmark er kommet fra Tyskland.

Nu begynder konsekvenserne at vise sig, og ”naturfolket” holder sig tavse. Det sker jævnligt, at fåreavlere mister får til, efter al sandsynlighed, de helt uskadelige ulve. Senest natten til fredag i Storålam ved Holstebro har jeg læst om 15 dræbte får. Nu kunne det måske være til at ”leve” med, hvis ulvene tog et enkelt får for at stille sulten. Men sådan er ulvens natur ikke. Hvis man har set den optagelse vist på facebook, hvor et ulvekobbel angriber en flok får, må man efterspørge ”naturfolkenes” og ”dyrevelfærdsfolks” tilstedeværelse. Ulvene nøjes ikke bare med at dræbe et enkelt dyr, det heldige, men angriber mange får og skambider dem. Tilsynedladende i en blodrus, som vel er ulvenes naturinstinkt. Videoen er blevet slettet, måske fordi den viste rystende dyremishandling.

Det kunne tænkes, at det var det, der skete for nyligt, da 15 får blev dræbt. Ikke alene er det dyremishandling, men det er også en trussel mod fåreavleren levevej. Det er helt naturstridigt, at fårene skal hegnes inde for at hokde ukvene ude.

Nu er ”naturfolket” godt beskyttet af EU's direktiver på området, for det er dem, der bestemmer om ulve skal mishandle og æde får i Danmark.

Min frygt er, at der skal et barn eller enlig person skambides, inden ”dyrevennerne” vågner.

Får i ulveklæder eller ulv i forklæder!

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page