top of page

TV-besparelser

Igen blev der plads til et indlæg i Stiften.

Læserbrev: Bedre TV med besparelser

AF: ALLAN SØNDERGAARD, HØJVEJ 33, 8471 SABRO

Publiceret 13. april 2018 kl. 06:00

0 kommentarer

Som TV-seer kan jeg se muligheder for besparelser, uden at kvaliteten forringes.

Der burde være en overordnet ledelse, der siger stop, men de er jo selv med i gyngen. Og den politiske ledelse kører med i karrusellen. Er der for mange fuldtidsstillinger? Skal en triangelspiller være fuldtidsansat? Skal mors ferie i USA betales, fordi sønnen laver TV?

Kan vi ikke godt leve uden bagedyst, sangdyst, folk med selvvalgt økonomikaos og stortudende deltagere for åben skærm?

Tilsyneladende laves quiz-programmer kun for at underholde deltagerne, værten og det indbudte publikum. Jeg zapper videre. Hvorfor skal vejrudsigten fræse rundt og sende fra de mest tåbelige steder? Hvordan kan sporten bruge flere timer på en optakt til en fodboldkamp? Og nedtakt, stadig med et galleri af journalist, tidligere koryfæer fra sporten og eksperter, der spiller kampen om. Resultatet ændres ikke.

Når kampen spilles, er der mindst to kommentatorer, der totalt ødelægger seeroplevelsen, for de har munddiarré. Ofte går de kun op i dommerkendelser og bruger deres klogskab til at betvivle kendelserne. Ofte ser de ikke, hvad der sker i kampen. Deres domme er tit helt modstridende. De kan klart slå fast, at her er der klokkeklart straffespark. Kort efter en identisk situation. Her kan der lige så klokkeklaret ikke straffe.

Endnu har jeg aldrig set, at en fodbolddommer har ændret sin dom på opfordring af en af disse foolegans. Nu er der ikke bare to-tre kommentatorer, men også en på banen til stille ligegyldige spørgsmål til trænere og spillere.

I pausen er der ofte et panel i studiet til at 'spille' kampen om. Efter kampen er der så nedtakt, hvor hele tabernaklet fortsætter. Desuden beriger fodboldfolket os med mærkelige udtryk. Onsdag hedder midtugen, en fodboldkamp er et derby. Ofte bruges udtrykket kynisk, helt ud af kontekst.

Det er forsøgt at indføre fælles sprogbrug. Frispark og lignende, er en serv. Hjørne er en standardsituation og så videre. Tjener det et formål? Heldigvis har det ikke fænget. Håndbold og cykelløb kører på samme koncept. Enkelte gange kan man støde på sportsreportager, hvor der kun er én kommentator, der koncentrerer sig om, hvad der sker.

Det er godt TV. Og billigere.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page