top of page

Søndagsmesse


Vi har før oplevet sankt Hans aften, eller sankt Johns aften, som den hedder her. Da var der bål i gaden og sardin- og rødvinsparty og dans. Selv Nuno kom på dansegulvet dengang. I år gik det lidt mere stilfærdigt. Nu er al åben ild også forbudt her, Outeiro de Gatos havde ikke et gadeparty på programmet. I stedet var vi inviteret til ”te og lunch” hos Beatriz. Teen var rigtig god hjemmebrygget rosevin, og lunch bestod af kæmperejer, salat, ost, 4 slags portugisisk pølser, suppe kogt på kæmperejerne og med rejer og store stykker kæmperejer og marmorkage med chokoladesovs og jordbærmus. Nuno forlader grundet sin sygdom bordet ret hurtigt, og sidder i dagligstuen og ser fjernsyn. Vi skal have halvdelen af marmorkagen og resten af chokoladesovsen og jordbærmusen med hjem. Forinden havde vi været i Centro de Dia og mødt vores venner der, og bestilt aftensmad til mandag aften.

En ny tid.

Tidligere var der ofte støj fra motorer, der pumpede vand op fra floden til markerne. Det høres ikke mere. Vi hører heller ikke cikaderne mere. Om det er fordi, der ikke er cikader mere, eller ingen hørelse mere, ved vi ikke. Aveloso har fået nyt klokkespil. Det nyder vi, men Nuno hader det, selv om han er næsten døv. Ofte hørte vi hundeglam, men det høres kun få gange i et fjerne. Ofte hørte vi livlig snak fra folk, der arbejdede i marken. Det gør vi ikke mere. Alt sammen både godt og trist. For det vidner om, at de gamle gode dage er fortid. Men den larmende stilhed er bare en lise for sjæl og legeme.

Dagen startede med messe, men vi måtte vente et kvarter, inden præsten dukkede op. Så der var god tid til at få hilst på alle de gamle venner, bl. a. Adelaide. Igen en god oplevelse med korsang af de lokale, og en prædiken, hvor præsten var i direkte dialog med menigheden. Efter messen fik jeg en snak med præsten, da jeg gerne ville have et foto og kirken indvendig. Præstens var meget imødekommende og interesseret i vores tilknytning til Gatos. Efter et besøg på kirkegården og for at sige goddag til Plinio, nød vi en øl i Mêda.

Aftensmaden blev indtaget på Garagem dos Greladhos. En udsøgt middag incl. rødvin til 22,50 Euro.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page