top of page

M/S Viking Premiere


M/S Viking Premiere

Efter kl. 09.00 trænger solen varme rigtig igennem. Så har man det skønt på soldækket øverst på skibet.

Soldækket

Vi sejler med M/S Viking Premiere, som er et 20 år gammel skib og godt slidt, men det fungerer.Nilen er ikke særlig dyb så vores skib stikker kun 1,35 m.

Personalet er overstrømmende venlige og hjælpsomme og altid glade. Vi har betalt drikkepenge til en fælles pulje til alle på skibet, så der er ikke den evindelige tiggen om drikkepenge.

Samtidig har vi nogle fantastisk hyggelige og glade rejsefæller. Der er indtil flere vendelboere, så det taler for sig selv.

Vi har besøgt kaptajnen, som styre sit skib på den primitive bro.

Kaptajn og styrmand

Bag på skibet hænger redningsbåden. Den er praktiskt indrettet. Der er et par store huller i bunden, så vandet kan løbe ud, hvis det skulle skvulpe ind.

Jo, der er huller i bunden af redningsbåden

Hver dag får vi tre måltider og eftermiddagskaffe/te. Det er meget lækker mad, og personalet her er suverænt. De har altid et venligt ord, og omeletkokken kan godt give lille standup nummer.

Så er der hjælp til omeletterne

Kahytterne i vores billige nederste dæk lige over vandspejlet og t store koøjer er lidt trange, men der er bad, og ellers skal vi jo kun sove her

Hver morgen et nyt dyr

Efter passage af slusen, vi lagde til for natten i Esra by.

Tidlig morgen sejlede vi videre sydpå, men det lod vi besætningen klare og sov lidt længe, helt til kl. 08.00. Det blev en rigtig dasedag. Når klokken har passeret 09.00 hersker solen, og den er varm og skarp.

Det er spændende at se, hvordan landskabet skifter. De opdyrkede arealer ved Nilens bredder snævrer meget ind som to smalle bræmmer, hvor der er en del bananpalmer. Siden slusen i Esra, er Nilen blevet meget ren og flodbredderne er flere steder belagt med stensætning.

Der hentes en del sand op af Nilen, for at undgå tilsanding. Således kan man faktisk sælge sand i en ørken. Vi lægger til kaj i Kom Omo, hvor vi besøger Kom Omos dobbelttempel. Her er krokodillen blevet en gud. Selv om vi har set mange templer, søjler og andet kulturarv, er det fortsat fascinerende at gå disse steder, hvor vores verden begyndte.

På relieffet til venstre, har personen krokodillehoved. Her er krokodillen en gud.

Brønden er gravet så dyb, at der kommer vand ind fra Nilen.

Jeg har ikke læst på lektien hjemmefra, så der kan godt være nogle data, der skal justeres.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page