top of page

Store ministråler


Selv om der er små og store solstråler, kan så stråler god være store. Således har det været med at deltage som hjælper med minikonfirmanderne. Jeg har kun deltaget en gang, sidste gang fik jeg skiftet pacemaker og ledning, og i dag er det allerede sidste gang, jeg møder disse herlige tøser. Mandag drager jeg som tidligere nævn til Mallorca.

Nogle minikonfirmander har en dag således. Op kl. 07.00, i skole fra kl. 08.00 til kl. 13.15, nogle er så til kor umiddelbart efter, og det skulle ikke undre mig, at der også kunne være idræt i SIF.

Sikke en energi, og utroligt, at man kan holde gejsten. Jeg har et lille problem. Tøserne slæber på en skoletaske, godt nok på ryggen, der ville give mig rygsmerte efter en skoledag. Men!

Glæden stråler ud af de 20 skønne tøse-ansigter. De er glade, smilende, trygge og er så deltagende og spørgende om så mange ting. Jeg kommer til at savne disse tirsdags-smil, der varmer helt ind i et fortsat dårlig hjerte, men jeg tror, det er den bedste hjertemedicin. Vi kender næsten ikke hinanden, jo nogles forældre har jeg haft i skolen, måske også bedsteforældrene. Jeg møder en næsten "kærlig" omsorg for mit liv og familie, som jeg finder enestående. Selv om jeg er stoppet som lærer på Sabro-Korsvejskolen efter 37 år, har jeg lyst til at starte igen, men det kan man vist ikke som 72-årig.

Da vi skulle skiftes til at være i kirken og i Sognegården, fulgte jeg dem lidt frem og tilbage. Ved kirke-lågen stoppede de op. Husk nu, at på kirkegården råber og løber man ikke. Vi skal vise respekt for dem, der ligger her!

Og vi snakker om 3. klasse.

Samtidig er disse tøser, for mig er dette udtryk kærligt ment, det kalder jeg også mine tre svigerdøtre, sjove, og har utroligt mange gode synspunkter og godt og skidt.

I dag fik de en påmindelse om, at toiletbesøg ikke skulle udvikle sig til en samtale-klub, men gøre det, der skulle gøres. Det blev dagens grine-indlæg. Allan gå nu ud og gør det, der skal gøres, og kom ind igen..

Nu ved jeg godt, at der bag disse tøser står en flok forældre, der har gjort deres tøser til det, de er! De er allerede blev nogen!

Nu glæder jeg mig ti at se drengene fra klasserne efter nytår.

Så er der rykind i Sognegården

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page