top of page

Besøg på Grønagergården

31. maj 2023


Så er Team My Heart klar til afgang fra Langdalsvænget i Sejs. I alt var vi vist 20 deltagere. Turen gik stille ud ad Gjernbanestien, og med en lille afstikker op ad en stejl bakke. Jo, jeg indrømmer det. Det var en fejl, men så prøvede man også bakkerne i området. Endestationen var Grønagergårdens Savværk, ejet og i sin tid startet af Jan Kristensen fra Sabro. Jeg havde også lokket hans mor med, og selv om man er over 90. deltager man i det hele, dog foregik turen i bil. Hun var tidligere ansat i firmaet og tog sig af regnskab. Mens hun stadig arbejdede, var det fredag aften og weekender. Hun fortsatte med enkelte dage helt op til 80-årsalderen. Jeg har fyret hende 2 gange, kom det spøgende fra Jan.

Vi fik en grundig rundvisning af Jan, der med vid og humor berette om sin virksomhed. Han startede alene med et mobilt savværk. I dag er der knap 70 ansatte. Langt de fleste er fra Polen og Rumænien, og Jan understreger, at de meget loyale og stabile medarbejde. Nogle har været ansat i 15 år. Flere arbejsdområder/værksteder har medarbejderne selv fået lov til at bygge op og indrette, og ingen tvivl om, at det giver en for for medejerskab. Rundvisningen startede fra rå træstammer til færdigforarbejdede træprodukter og mange spændende færdigprodukter, som medarbejderne selv får lov til at udvikle.


Læs mere om Grønnegården her: www.groenagergaard.dk.

Overalt mærkede vi den herlige duft af frisk træ, og glade medarbejdere. Efter knap to timer havde vi være igennem hele produktionen, og en kæmpe oplevelser rigere.

Hele arbejdsprocessen er imponerende vekslende mellem moderne teknik og rå arbejdskraft. Altid med smilende dedikerede medarbejdere.

Men Jan var ikke færdig.

Nu skulle vi ovenpå i "festsalen" i kontorbygningen. Her var der dækket et festligt bord. Hele lokalet og møblementer, selv og naturligvis alt i smukt forarbejdet træ.

Her serverede Han, der er fra Vietnam vores genbo fra Højvej en overdådigt smørrebrødsanretning med vand og sodavand, med efterfølgende kaffe. Typisk for Jan, så deltog han selv i serveringen, inden han lige skulle ned og lave lidt arbejde.

At maden faldt i god jord, vidner de tomme træplatter om. Jeg tager ikke fejl, når jeg siger, at alle var helt henført over dette fantastisk besøg, og Jans gavmildhed med ord og mad. Det var enestående.

Herefter gik turen ad banestien, denne gang helt til Silkeborg og langs Gudenåen til Langdalsvænget 14. Her sluttede dagen så med lidt hjemmebag og kaffe og forfriskning.

For os en meget berigende dag sammen med hjertevennerne og besøg hos min gamle elev. Lidt en tilsnigelse og pral, for jeg har ikke selv haft ham i skolen.

Og solen lod sig skinne ned over os alle så også cykelturen blev et skue af den danske natur i al sin pragt.

Comments


Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page