top of page

Danmarks Smukkeste Fodboldstævne

26. juni 2023


Lauges hold blev nr. 2 i deres pulje


Ja, Danmarks Smukkeste Fodboldstævne er en flot benævnelse, men skindet bedrager ikke. Som nytilflyttet i Sejs efter 50 år Sabro, hvor vi har slået vores folder i foreningslivet med tre drenge. Hvad var så mere naturligt, end at melde sig som frivillig til Rema 100 Cup? Det blev en berigende smuk oplevelse med ene glade mennesker.

Fredag oplevede jeg bespisningen af de mange humørfyldte og glade børn. Og bespisninger af flere hundrede børn ad gangen blev da en øredøvende og larmende oplevelse? Nej, de herlige børn spiste i god ro og orden. Selvfølgelig blev der snakket, men ikke larmet. Børnene tog af bordet, så jeg kunne stå ved opvasken sammen med et par andre frivillige. Klubbens egne unge sørgede for, at vi modtog det snavsede bestik og tallerkner, og det rene kom retur. I hallen var der ligeledes mange børn/unge, der omhyggeligt udførte andre opgaver samen med voksne. Med 4 timer som opvasker var man træt, men også glade for at kunne have bidraget til, at børnene fik et godt og rigeligt måltid fra Slagter Bo. Samtidig var hele bespisningsprocessen planlagt og koordineret perfekt.

Lørdag holdt jeg fri og var til et Tobias’ fødselsdag, men søndag morgen havde jeg P-vagt ved kirken fra kl. 08.00-11.00. Det kunne da kun blive en kedelig oplevelse og stå der og henvise travle og lidt stressede, måske sure bilister, der bare skulle ind og parkere? Samtidig skulle der være gudstjeneste med barnedåb, så kirkegængere og fodboldfolk skulle holdes adskilt. Kun kirkegængere havde adgang til kirkens P-plads. Nogle kiggede lidt langt efter ledige pladser der, men jeg måtte oplyse, at det krævede kirkegang og deltagelse i barnedåb, og så kørte de videre med et smil. Jeg tror jeg fik dem adskilt korrekt. Men aldrig har jeg hilst på så mange glade bilister. Mange rullede lige ruden ned, og kom med at par venlige ord, selv om de blev forment adgang til at parkere ved kirken, vekslede et par ord, eller blot et glad hej. Andre havde smil eller vink fra bilen. Efter barnedåben kunne jeg så modtage stor ros for den måde man/arrangørerne havde håndteret P-pladsen ved kirken, og kirkegængere kunne parkere der.


Både Lise og Jakob var også aktive i de røde frivillig-trøjer i løbet af weekenden


I løbet af dagene nåede jeg også at se lidt fodbold. Lauge spillede, men først søndag eftermiddag så jeg en af hans kampe. Jeg fik dog et godt indtryk af fodboldkampenes afvikling. Det var jo det egentlige mål med Danmarks Smukkeste Fodboldstævne. Og der ville vel være sure og utilfredse bør med råben og skrigen? Men nej! Hele området summede af glade jubelråb og glade børnestemmer. Her noterede jeg mig en række meget kompetente og konsekvente dommere. Men også dommere med empati og omsorg for spillerne i medgang og modgang. Skønt at se, hvordan trænerne tager sig af taktik og spil på banen, men også kærer sig om børnene, når de oplever skuffende resultater. Spiller man ikke fodbold den dag, kan man så stå i boderne. Hvor er det skønt at se børn sammen med voksne stå i boderne og betjene tilskuerne.

Hvad kan jeg hjælpe dig med? En bakke pommes frites og en pølse. Værsågod. Og en fadøl? Tak, det bliver 80 kr. Tak, hav’ en god dag!

Lød det fra en glad dreng, der knap var konfirmeret.

Og vi havde 3 rigtige gode dag ved Danmarks Smukkeste Fodboldstævne. Alle I ildsjæle fortjener den største anerkendelse for jeres indsats.

PS. Nu håber jeg ikke, at støde nogen i Sabo, men den imødekommenhed og venlighed vi har mødt her i Sejs og Silkeborg er enestående. Jeg hører faktisk, at andre har samme oplevelse.

Comments


Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page