top of page

Giv 24 Timer til syge børn

5. november 2021


Jeg bringer her, den artikel, der er sendt til Vores Sabro.

For 11. gang kunne cykelarrangementet Giv 24 Timer til Syge Børn overrække året check til Akut Børnemodtagelse på Skejby Universitets Hospital. Det skete ved en reception på hospitalet den 4. november. Der deltog nogle deltagere og hjælpere, blandt andet Team My Heart, der er en gruppe motionsryttere med hjertesygdomme.

Hospitalsdirektør Poul Blaabjerg bød velkommen, og havde megen anerkendelse til løbsarrangørerne. Derefter var der lækker kage og kaffe.

Foruden at Poul Blaaberg deltog var Skejby Universitetshospital repræsenteret af professor Hans Kirkegaard, afdelingssygeplejerske Bente Majgaard, sygeplejerske Stine Kjelstrup Påske og fra køkkenet med den lækre kage Lone Hindborg samt Bettina Jespersen, Head of Development Office, Skejby Universitetshospital, der stod for arrangementet.

Lone Hindborg servede lækker cykelkage, så sukkerdepoterne kunne fyldet op.


Inden løbsarrangør Allan Søndergaard overrakte årets check sagde han blandt andet følgende:

Tak for invitationen til i dag. Det er en stor dag for Giv 24 Timer til Syge Børn, og vi er meget rørte over deltagelsen fra hospitalets side. Vi er også stolte iver, at vi kan sætte et lille fingeraftryk på dette stor hospital.

Om løbet sagde han kort:

Karen og jeg glæder os hvert år til at afvikle 24 Timer til Syge Børn, og til at aflevere checken.

24 Timer eksisterer kun på grund af den opbakning, vi har fra hjælpere og sponsorer og deltagere.

Hvert år sponsorer LB forsikring, A/S, via LB Fonden løbet med 10.000 kr. Det er egentlig et beløb beregnet til at dække diverse udgifter, men hver gang der er udgifter, melder der sig en sponsor, så dermed kan beløbet gå direkte Akut Børnemodtagelse.

Vi satser på Giv 24 Timer til Syge Børn 2022 weekenden inden skoleferiens start.

Som I ser, afhænger det lidt af Skejbys ekspertise, da vi er en hel del hjertepatienter, der afhænger af Skejby Sygehus. I skal sørge for at holde os gående til næste år.

I år rundede vi den halve million med 537.173,85 kr.

Årets check er på 40.635,85 kr.

Tak

Det var en rørt afdelingssygeplejerske Bente Majgaard, der takkede for den fortsatte indsats for at gøre noget ekstra godt for syge børn.

Det ligger helt fast fra arrangørernes side, at det er afdelingen, der selv bestemmer, hvad pengene skal bruges til. Sidste gang blev der indkøbt virtuelle briller, der kan aflede børnene under ubehagelige behandlinger.

Derefter havde Bettina arrangeret rundvisning på den store heliopad. Her Fortalte Allan Hansen, der styrer helikoptertrafikken, om funktionen af sygehelikopterne, og alle kunne med stor benovelse gå rundt på landingsplatformen og trods det disede vejr se langt omkring.

Samtidig kunne man glædes over, hvilket fremskridt lægehelikoptere betyder. Ved ankomst er der 90 sekunder til behandling på relevant afdeling. Selve transporten fra de forskellige lokaliteter i landet tælles i få minutter.

Således beriget af en fantastisk oplevelse, kunne alle tage afsked efter en minderig oplevelse.

Og mon ikke det giver ekstra lyst til Giv 24 Timer til Syge Børn 2022?

Arrangøren Allan Søndergaard er helt på toppe, 35 meter oppe.

Comments


Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page