top of page

Havnefest i Bønnerup

08. juli 2023


Der var et festligt menneskehav på havnen, så man kunne ikke undgå at komme i rigtigt godt humør med så mange glade mennesker omkring en.

Det var lidt overvældende at komme til Bønnerup Havnefest. Heldigvis tog vi cyklerne. Mange måtte parkere deres biler langt uden for byen, mens vi kunne cykle lige ind til festpladsen/havnen. Her underholdt et festligt sangkor, men vi fik en halv fad. Jeg sneg mig lige til en stor frankfurter også.

Forinden havde vi været på rundtur og set på festlighederne. Her mødte vi Vestergaard sammen med Maja, der tilfældigvis sad ved det store øltelt. Vi runderede lidt. Der var sejl-konkurrence i hjemmelavede vandgående køretøjer. Længere ude stødte vi på hjemmeværnets redningsfartøj og fik en rundvisning der.

Vi kom næsten i sydlandsk stemning. Markedet var næsten som at være i Trancoso i Portugal. Vi lod os dog ikke friste af de mange gode tilbud. Også det lokale brand/redningsvæsen var til stede og præsentere sig. Det blev så lidt realistisk, da en person åbenbart havde fået det dårlig, og redningsfolkene tog over indtil ambulancen ankom.

Der blev også tid til at høre Kim Larsen-sange. Jeg listede mig helt hen til scenen, hvor musikken godt nok var øredøvende. Det gjorde andre også. En ung mand i kørestol sad helt fremme ved scenekanten og hengav sig fuldstændig til musikken sammen med sin familie. Og de var rigtig fantastiske til af spille Kims herlige musik og sang. Pludselig stod der tre frontfigurer i orkesteret ned foran den unge mand og gav den fuldt drøn. Det gjorde den unge mand også, så han næsten væltede ud af kørestolen. Ikke nok med, at det var en brandgod kopi af Kim Larsen med orkester. Det havde også empati og sans for en spontan handling.

Således mættet med kultur og folkelighed, var det tid at besøge Havnegrille. Menuen skulle stå på fiskefilet med pommes frites. Karen ville nøjes med pommes frites. Og sikke et måltid. Det var en kamp at få spist op, selv om det smagte fremragende. Herefter gik turen til Havneøvej 10 og afslapning.


Comments


Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page