top of page

Mærkedag

3. januar 2024Langdalsvænget 14, haven


Endelig en dag uden regn. Så blev det første cykeldag i år 2024. Men det skyldes mit åbenbart dårlige syn! Regnen er blevet hvid, så det med cykling må udsættes.

Den 3. januar er ellers en mærkedag i Søndergaard-familien. Det er min afdøde fars fødselsdag, han blev 72 år. I nogle år, mens han var alene og boede i Ingstrup samlede han os, alle sine 5 børn med familier til en god fødselsdagsmiddag. Det endte så en dag med snestorm og uvejr som i dag. Da vi ankom, havde far ingen strøm, og Rigmor, kogekonen, kunne ikke stege flæskestegen. Vi fik i hast tilrettet lidt mad, og far sendte os hurtigt hjem igen.


Langdalsvænget


Herefter flyttede vi dagen til mors fødselsdag i 29. maj, hun døde kun 59 år gammel, som en mindedag for hende. Senere blev familiefesten af praktiske grunde flyttet til pinsedag, hvor alle havde fri. Vi var 5 søskende og familiefesten gik nu på omgang . Også det er stærkt reduceret. Nu er kun min søster 91 år og jeg tilbage. Og måske bliver pinsedag også afskaffet, og så må vi finde en ny dag til familiefesten.

Pinsedag var også på Østergaard i Ingstrup i Vendsyssel, hvor jeg er vokset op,  en mærkedag. Det var en pæn stor gård, og til pinse skulle alle bygninger var klar til sommerens komme. Alle vinduer i stalde blev gået efter og mangler og huller blev repareret. Al murværk blev gennemgået og huller og afskalninger rappet ud (fyldt ud men mørtel). Herefter blev alle bygninger kalket, og soklen malet sort. Alle andre mangler blev udbedret. Og så bød far pinsen og foråret velkommen.

Således kommer snevejrsdagen 3. januar også med mange goder minder.


Østergaard

Comments


Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page