top of page

Konsekvent

8. januar 2024
_____________________________________________________________________________


Til det kan jeg kun sige:

Det koster at være konsekvent, både privat og kommercielt.

Og den pris vil ikke alle betale.


Læs den omtalte leder her:


leder

Ham burde Holger Rune aldrig have spillet mod

Peter Orry por@jv.dk

Alexander Shevchenko på 23 er formentlig en sympatisk fyr, men danske Holger Rune burde aldrig have spillet tennis mod ham i en turnering i Brisbane i Australien onsdag. Fordi han er fra Rusland.

Hvad er det for noget apartheid, tænker du måske, men det er den eneste konsekvente tilgang til Ruslands blodige overfaldskrig mod Ukraine. Når vi i Vesten skal presse og svække Vladimir Putin, er vi nødt til at slå hånden af alle russere i alle sammenhænge.

 Vi skal nemlig gøre alle russere, også de gode, så utilfredse med deres præsident og hans politik, at de enten skifter ham ud med en bedre eller presser ham til at stoppe krigen. Vi skal ikke finde os i, at Putin har fejret nytåret ved at skrue op for missilangrebene og eksempelvis alene i fredags dræbte 41 civile i Ukraine.

Vi er bare ikke ret gode til at være konsekvente. Formentlig fordi alt for mange enten ikke har erkendt Putins ambition om at genopbygge det sovjetiske imperium med magt eller ikke er villige til at betale prisen for at sætte foden ned over for ham.

En odenseansk galleriejer inviterede i december to russiske kunstnere til at udstille, fordi han ikke brød sig om den "censur", Horsens Kunstmuseum havde udvist ved helt rigtigt at aflyse deres udstilling. Danmark tillader stadig russere at rejse ind som turister. Ecco finansierer fortsat russiske granater ved at drive butikker i Rusland. Den Internationale Olympiske Komite vil skandaløst tillade atleter fra Rusland og Hviderusland ved OL i Paris til sommer. EU-lande, også Danmark, køber stadig store mængder gas og olie af Putin. Og vi sender alt for lidt ammunition og for få våben til Ukraine.

Vi burde skamme os. Vi burde lære af historien. Manglende konsekvens gjorde Hitler stærk. Konsekvens og styrke væltede Sovjetunionen. Samme kompromisløshed skal vi vise over Putin. Kun sådan får vi fred.

Derfor burde det internationale tennisforbund heller ikke have tilladt Shevchenko at stille op i Brisbane. Og Rune burde have nægtet at spille mod ham. En  ringe trøst er det i den principielle sammenhæng, at han i stedet sendte russeren ud af turneringen.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page