top of page

Opråb til Århus Byråd

26. februar 2022

Jeg har været temmelig rasende over den valen holdning over for invasionen der visse steder udvises. Her er man nødt til at generalisere. I denne situation bør man være imod alt, hvad der er russisk. Det er fantastisk at se, hvordan virksomheder, forretninger, private, stat og mange andre bakker op om at boykotte Rusland totalt. Og det er ikke omkostningsfrit. Og det ukrainske folk betaler en ultimativ pris. Deres liv.

Så er det grotest at se, hvordan kulturpersoner og andre føler sig hævet over det. De repræsenterer jo kun det kunstneriske!

I den forbindelse er det pinligt at se, hvor fodslæbende Århus Byråd har været.

Derfor er nedenstående sendt til Århus Byråd.


Opråb til Århus Byråd

Det burde være velkendt i hele Verden, og også i Århus, at vi oplever den værst tænkelige situation i vor tid. Der er krig i Europa. Rusland og Putin gennemfører en invasion og det koster menneskeliv. Familier bliver skudt eller sendt på flugt. Børn og kvinder skånes ikke. Alle mænd kæmper for at bevare deres land og hjem. Det har ført til, at ansvarlige ministre har anbefalet, at stort set alt, der kan være russiske aktiviteter skal boykottes. Der er dog en undtagelse. Århus kan ikke læse teksten.

Alt imens krigen raser i Ukraine, ønsker ledelsen af gennemføre en koncert med en meget pro-venlig Putin-tilhænger. I alle medier har der været voldsomme protester mod gennemførelsen, men Musikhusets ledelse har være tonedøv. De ser kun på det kunstneriske aspekt, ikke det politiske. Så tænker jeg, er det kunstneriske aspekt det drama på liv og død, der foregår u Ukraine. På et tidspunkt, gik den ansvarlige rådmand ind, men han skulle lige spørge sin mor/ministeren om lov til at gøre noget. For alle andre end rådmanden er det indlysende, at han har kompetencen til at aflyse, som ministeren kunne bekræfte. Det er jo en kommunal virksomhed, betal af os skatteydere, og når ikke ledelsen vil agere, så må det politiske tage over. Nu blev alle reddet på målstregen, da kunstneren selv valgte at aflyse. Men hvor er det pinligt, at det ikke de danske ansvarlige, der kunne tage den beslutning. Mens hele den proces forløb, sad det samlede byråd på hænderne. Der var ikke en eneste udmelding i medierne om nogen af dem havde en mening. Total tavshed.

I skrivende stund venter jeg og mange andre så på, om man har lært af denne fadæse, eller en ny tragisk Århushistorie er på vej.

Bliver den Russiske Ballets forestilling på mandag aflyst, og ikke ½ time før?

Eller vil man promovere russisk kunst i denne tragiske tid?

I skrivende stund, lørdag den 26. februar kl. 16.00 er der intet sket.

Mit ærinde er så, at byrådet sætter punktet på dagsordenen og evaluerer hele dette skandaløse forløb.

  1. Skal dette forløb have konsekvenser for nogle af de komplicerede?

  2. Vil byrådet udarbejde en handleplan, så vi ikke igen står med en flok holdningsløse og handlingslammede ansvarlig personer?

Jeg tror desværre ikke russernes og Putins barbariske overfald stopper i nær fremtid.

Jeg skal også retfærdigvis oplyse, at jeg ikke har et politisk forhold, da jeg ved sidste kommunalvalg traf det valg at stemme blank. Således er jeg ikke tvunget til at have min menig i overensstemmelse med partibogen, men min egen. Jeg har ikke tillid til politikere. Ovenstående forløb bekræfter mig i mit valg.


Allan Søndergaard

Højvej 33

8471 Sabro

Comments


Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page