top of page

Giv 24 timer også på papir.

Giv 24 timer til Syge Børn 2018 kom også i Århus Stiftstidendes papirudgave i dag. Og der er meget andet at glæde sig over. Der kommer stadig deltagere og private sponsorer ind. Til de fodboldglade kan vi oplyse, at hvis man selv medbringer et medie, kan man på rostadion nyde en pizza og en cola under kampen. J.O.Byggefirma og Rockwool sponsorerer pizza ad libitum fra kl. 18.00.

71-årig cykler Brabrand Sø rundt i 24 timer - for syge børn

ALLAN SØNDER­GAARD TRÆKKER LØRDAG I SIT CYKELTØJ OG DRØNER I 24 TIMER RUNDT OM BRABRAND SØ. FOTO: KAREN SØNDERGAARD

Mange ser VM-bold lørdag. 71-årige Allan Søndergaard ruller for ottende år i træk rundt om Brabrand Sø i 24 timer i velgørende tråd for syge børn. Gennem årene har han kørt 354.000 kroner hjem.

Morten Ravn ravn@stiften.dk

Velgørenhed

BRABRAND SØ: Allan Søndergaard ser stort på både Danmarks første kamp ved verdensmesterskabet i fodbold - og sin alder. Den 71-årige tidligere folkeskolelærer river lørdag for ottende år i træk 24 timer ud af kalenderen for køre penge hjem til syge børn.

24 timer til Syge Børn

Giv 24 timer til Syge Børn, sådan har Allan Søndergaard kaldt sit døgnlange velgørenhedsridt rundt om Brabrand Sø, siden han satte sig i sadlen for første gang i 2011. Sygdom, alder og kommunale tilladelser har aldrig kunnet stoppe "The Lonely Rider", som for en 100 krone-seddel inviterer andre med på turen. Alle penge, der køres ind, går ubeskåret til syge børn på Kirurgisk Børneafsnit, der nu om dage holder til på Universitetshospitalet i Skejby.

Cykler 600 kilometer

Omkring 600 kilometer når Allan Søndergaard, der altid har haft sin hustru, Karen, som soigneur, at træde, inden de sidste meter er kørt søndag 17. juni. Starten går dagen forinden ved Brabrand Søs Rostadion om lørdagen klokken 12.

- Dagsformen er god. Men jeg kan da godt mærke, at jeg ikke kører helt i samme tempo som tidligere år. Men jeg har lige været til det årlige eftersyn hos lægen, og jeg er godkendt, siger Allan Søndergaard, der har et liv bag sig som folkeskolelærer i Sabro og børnebogsforfatter, inden han for alvor kastede sin kærlighed på at hjælpe syge hospitalsbørn med gode tilskud til internet, Hospitalsklovne, legetøg og andre ting, der forskønner tilværelsen i en svær og sur tid.

353.746 kroner til syge børn

Siden startskuddet til Giv 24 Timer til Syge Børn lød, er der kørt ikke færre end 353.746 kroner hjem til netop Kirurgisk Børneafsnit.

-Det er nyt, at Børnekirurgisk afdeling er flyttet til Skejby, men personalet er det samme, og de har lovet, at pengene som sædvanlig vil komme børnene til glæde, siger Allan Søndergaard.

Han regner med, at små 100 andre motinister/cyklister i løbet af de 24 timer vil give et pedaltråd med rundt om Brabrand Sø.

- Masser af trofaste sponsorer hjælper også til i år med blandt andet kilometerpenge, og vi skulle gerne have godt vejr, som vi plejer. Så nu glæder vi os bare, siger Allan Søndergaard, der er klar til både to dages og en nats kørsel - godt holdt oppe på cyklen af sin hustrus gode, varme suppe.

Klokken 11.30 søndag er der fælles finalerunde fra Brabrand Stadion, hvor folk kan køre med rundt på rundstrækningen over 9,425 kilometer.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page