Debatindlæg
Specielle Nyheder

Tour de Portugal

Nu er det længe siden,

men end det gemmes i mit sind...

Hen til bageren og...

Således er det vist med mange ting.

I dag var det cykeltur med hjerte-vennerne, og som sædvanligt, er det både hyggeligt, og giver god motion. Pausen ved Harlev-bageren var kærkommen efter en lidt kold start.

Undervejs var der tid til eftertanke. Er par ligestillede cykeltosser har ytret ønske om at køre til Portugal, og derfor har de spurgt mig til råds. Jeg har jo kørt turen 2 gange. Jo, man behøver ikke være tosset for at være cykelrytter, men det hjælper.

Da jeg kom hjem, måtte jeg gå i "arkivet" og finde optegnelserne frem. Den første Tour de Portugal var i 2000, men her findes notaterne og fotos kun i en A-mappe. Det var før min hjemmeside-tid. Måske skal de scannes ind på min PC.

Derimod har jeg Tour de Portugal 2008 liggende på min første hjemmeside.

tilbage igen efter 50 km.

Danmark - Portugal

Start kl. 09.00 lørdag den 28. juni 2008

Børneafsnit E 1

Ortopædkirurgisk afdeling

Universitetshospitalet Århus Sygehus,

Nørrebrogade 44

8000 Århus C

1. dag 28. juni Etape 288 km Total 288 Gennemsnitsfart 28 km/t Max. hastighed 54,00 km Max stigning 6% Gennemsnitsstigning 1% Temperatur 15-18 G.C.

Dagen startede meget festlig på Børneafsnit E1, hvor en sygehusklovn underholdt med sine rigtig sjove indslag. Der blev budt på såvel sundt, som usund slik. En festkage udformet som et cykelhjul sikrede, at man ikke gik sukkerkold I det hele taget havde afdelingen sørget for en rigtig festlig start på cykelturen. Nogle af patienterne var med til at lave en festlig start. Der var mødt personale fra afdelingen op, ligesom sygehusunderviserne var repræsenteret. Hertil kom repræsentanter fra Lions Club, der havde banner og streamers med, ligesom der var reklamer for sponsorerne. Yderligere var der familie og venner, og ikke mindst alle 5 børnebørn. Turen startede i pænt vejr, men truende skyer hang i horisonten mod syd. Efter Kolding kom der nogle heftige byger, og sådan vekslede det lidt hele dagen. En jævn mod/sidevind prægede også første etape. Ikke uventet kom jeg på lidt sightseeing i Tyskland. Først så jeg Schleswig fra flere sider. Slottet fra mindst 2 sider. Før Schleswig måtte vi skilles, da bilrute og cykelrute skiltes. Jeg måtte videre af Radweg og Landwirtshaftweg, mest på brosten. Herefter lykkedes det mig efter flere rundture at komme på ruten mod Rendsburg, men enten er jeg blevet blind, eller også manglede der et skilt. Godt nok kørte jeg på Rendsburger Landstrasse, men i den forkerte retning. Det opdagede jeg dog inden færgen i Eckernförde. Vi mødtes dog ved Kropp so