top of page

Rejsedag


Så er det lige før landing i Hurghada

Tidlig søndag morgen efter en godt nytårskoncert i Sognegården, gik turen mod Billund.

Vi havde lidt besvær med selv at tjekke ind, men det var der mange andre, der havde. Men vi fik det lært. Flyveturen med Norwegian gik stille og roligt. Vi havde bestilt mad om bord. Det er jo ikke en luksusmiddag, men det er alligevel lidt eksotisk spise flymad. Lakseforret, kylling med ris, brie med kiks og boller, kaffe og kage. Der var stort set overskyet på hele turen, så der var ikke meget at se. Dog var det igen fascinerende at se ørkenen fra oven i Egypten, hvor det blev klart vejr. Sandet ligger mellem bjergene som floder. Ankomsten til Hurghada gik fint, og herfra skulle vi så videre til Luxor med fly senere. Det tager sin tid at komme igennem sikkerhedskontrollerne, men der var ikke trængsel. Der var lidt lang ventetid, og allerede her mødte vi egypternes opfattelse af ”ren” by. Men det er jo ferie. Det blev også en fin oplevelse i et lille propelfly, hvor der var masser af plads. Efter turen på knap 45 minutter over den sorte ørken, ankom vi så til Luxor ved Nilen. Som på hele rejsen var der masser af guider fra Atlantis, der guidede os igennem det hele.

Herefter gik det med bus til M/S Viking Premiere.

Kørsel her er ret udfordrende. Når der var 4 spor med rabat i midten, kørte bussen inde til venstre, så der blev overhalet højre om. Der kom også en del modkørende i vores side, flere af dem uden lys. Og der er en del gående i begge sider af vejen, også i midten. Ofte børn. Cykler kører på samme måde, men ellers kørte der på store knallerter eller små motorcykler. Nu kører der ikke så hurtigt, for der er jævnligt bump. Så farten må sættes helt ned. Flere steder kørte vi venstre om i rundkørsler.

Da vi nåede vejen ned mod vores skib, troede jeg, det var løgn. Det var en ujævn grus-markvej. Men efter gitterlågen med vagtposter, var der en stor P-plads og der stod en stad fra skibet og hentede vores kufferter, så vi kunne checke ind og gå til middag.

Skibet er gammel, men kahytterne er rene og pæne.

Efter en god rejsedag, var det sengetid.

Klar til propelfly til Luxor

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page