top of page

Ballontur

Så går det opad

Efter morgenmaden gik turen til Luxor, hvor vi blev sejlet over til vestbredden. Herfra kørte vi næsten til Kongernes Dal, hvor der var start med varmluftballon. Efter ballonen var ”pustet” op, kravlede vi op i kurven. Vi var 8 fra vores hotel og del asiater. Vi var en kurvfuld på omkring 20. Her må man kun bruge mobilens kamera. Mens vi svævede, talte jeg 30 andre balloner, så det er noget af en turistattraktion. Det blev en oplevelse uden lige. Total stilhed, når ikke gasbrænderen var i gang. Nu så vi alle de historiske steder, som vi havde set i går, undtagen Kongernes Dal, men nu fra luften. Selve solopgangen fortog sig i morgentågen, men Nilen og de frugtbare marker dannede et fantastisk kludetæppe.

Nildalens rede brede bælte med frugtbar jord

På vestbredden slutte det frugtbare, grønne agerland, og gik over i gold ørkensand. Ved landingen blev vi modtaget af en stor skare meget aggressive tiggerbørn. Fædrene holdt sig lidt i baggrunden, men falbød også ting og sager.

Der rodes på tagene

Mange steder ser vi, at der på husene er støbt søjler, og det ser ud, som husene ikke er færdige. Det er de heller ikke, men det er af en helt bestemt grund. Når en familie får en søn, skal han bo hjemme, og for at forberede dette, starter man på at bygge ovenpå. Således kan man faktisk se, hvor mange generationer, der bor i et hus. Piger skal hjemmefra og finde en mand, der så fortsætter med at bo hos sine forældre.

En lille oase midt i ørkensandet

Agerland og ørken mødes

Straks efter hjemkomsten gik turen til Karnak i Luxor, hvor vi så det imponerede Karnaktempel. Derfra gik det videre til Luxortemplet, mindst lige så fantastisk et syn. Mellem de to templer, har der været en direkte vej, som er blevet dækket af Nilen med sand og dynd. Forløbet er der blotlagt en strækning med 800 løvefigurer.

Det må være løvernes allé

Mange steder har søjlerne været væltet og knust. Nu gør man et stort arbejde med at samle dem igen. Sammenstyrtningen har været forårsaget af Nilens vand i undergrunden, der har gjort jordbunden ustabil.

Således tanket op med gamle egyptisk kulturminder kunne vi afgå fra Luxor og sejle til Esna.

Om aftenen, da det var mørkt, sejlede vi gennem et sluseanlæg og blev hævet 5-10 m op.

Efterhånden er vi godt brugte. Vi har set og oplevet, som om vi har været afsted i 14 dage, men der er kun gået 2 dage.

De manglende hoveder er blevet stjålet og solgt gennem tiderne.

Det er skulpturer, der er flere tusinde år gamle

Statuerne har en anseelig størrelse

Nogle steder er malingen den originale

Søjlerne er enorme. Obeliskerner er bhugget ud af i et stykke granit, der er hentet langvejs fra. Obeliskerne og også rigt dekoreret.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page