top of page

En dag til søs


Hver dag sine oplevelser, og i dag ingen undtagelse. Vi var ombord på båden hele dagen g foretog os intet, ud over at passe måltiderne og nyde dagen på soldækket. Så kan man da godt fundere lidt over det hele.

Her kunne vi følge den flittige besætning. Og der blev pudset vinduer. To mand sænkede en planke, så vinduespudseren kunne pudse udvendig.

Tid til vinduespudsning

Vi forlader Aswan kl. 14.00, en by med 1 mill. indbyggere med opland 2 mill. Da templerne blev bygget var der 12 mill. indbyggere.

Vi er vist omkring fyrre personer. Og det ser faktisk ud til, at vi alle har humor som et grundlæggende element i vores samvær. På den måde har vi det også rigtig sjovt. Allerede nu er vi begyndt at spredes. Nogle er taget på tur til Kairo, og ikke alle skal til Hurghada, men vi får nogle rejsefæller med.

Dagligt undrer man sig over den overstrømmende venlighed og hjælpsomhed vi møder. Personalet på båden sprudler af glæde og humor. Det er utroligt, at de kan holde den ægte gejst over for os velbeslåede turister. Man kan kun håbe, at vi bidrager til, at de får et godt liv.

På gaden og ved turistattraktionerne møder vi rigeligt med tiggere, ofte nærgående børn. Overalt er der ihærdige sælgere, der næsten spærrer vejen for os, når vi går gennem deres områder. Men tiggeri og gadesalg er for nogle en levevej. Vi oplevede i går, at før indtjekning til sejlturen til øen med det genopbygge tempel, gik vi spidsrod gennem gadesælgernes boder.

På den anden side, var det nubierne, der havde gadesalg. Ikke en eneste gang blev vi antastet, men kunne selv melde os, hvis vi var interesseret i varer. Det var en voldsom kontrast.

Hjemmefra har vi også hørt en del om sikkerhed i Egypten. Nogle lader sig skræmme af seneste terrorattentat, men det kan jo også være farligt at rejse i Danmark.

Her er der meget bevæbnet militær og politi. Ved alle alle indgange til seværdigheder skal man igennem en sikkerhedskontrol som i lufthavne. I byerne er der jævnligt små millitærstillinger og vagttårne. Vi har også haft bevæbnet politi ombord. Det er ikke for at genere os, men for at give os sikkerhed.

Vi slutter dagen med egyptisk aften, hvor tjenerstaben var i nationale dragter, og nogle gæster havde også egyptisk præget tøj på. Som altid en herlig buffet.

Vi ligger til kaj for natten i Efdu.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page