top of page

Sidste tempel


Vi sejlede fra Efdu til Esna, hvor vi lagde kaj. Nu har vi set mange templer, men dette var meget speciel. Det har været næste dækket af aflejringer fra Nilen gennem tiderne. Nu er det udgravet, men man skulle 15 meter net for at komme til templet gulvhøjde. Og alt udgraves ved håndkraft.

Efter et kort, men spændende besøg, gik det videre mod Luxor gennem slusen. Her bliver vi sænket 6 meter ned.

Forskellen mellem vandspejlet i Nassersøen og Nilen er 26 meter.

Vi skal altid gennem bazaren ind til turistattraktionerne

På en byggeplads ved molen så vi, hvordan egypterne knokler. Her skulle støbes en ny mole. Der var en blandemaskine, men alt andet var med håndkraft. I lasten på skibet, hvor blandemaskinen var monteret, hentede to arbejdere plastbaljer fyldt med grus og bar det op til ham, der ”fodrede” blandemaskinen. En anden bar cementsække, 50 kg, under armen, op til ham. En tredje bar sand, og en sidste vand. I alt det støv arbejdede de dagen lang, så kom ikke og sig, at egypterne er dovne, selv om der er mange, der går inaktive rundt.

Her i Esna ser vi en skøn blanding af alskens køretøjer, der slingrer rundt mellem hinanden.

Nu går resten af dagen med at komme til Luxor, og i morgen fortsætter vi med fly til en uge i Hurghada.

Vi ligger nu i Luxor, og i morgen venter 7 dages ferie i Hurghada.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page