top of page

Arbejdsfrit liv


For kort tid siden havde politikerne travlt med at foreslå, at pensionsalderen skal hæves. Politikerne presser vore børn og unge til hurtigst muligt at komme i arbejde. Nu er der snart valg, så nu snakker de om at nedsætte pensionsalderen for nogle grupper. Ren valgflæsk. Hvem siger egentlig, at menneskets fornemmeste opgave på jorden er at arbejde. Skulle vi ikke omprioritere, og sige, at menneskets fornemmeste opgave er at leve, og leve et godt liv på egne betingelser, men naturligvis med ansvar for alle andre.

Men det er der ikke penge til, vil politikerne nok sige. Alligevel siger politikerne, at vi aldrig har været rigere.

Vi kan jo også se, at der skovles millioner ud til lukrative aftrædelsesordninger, eftergive millioner af gæld til staten, svindles for millioner i systemet, svindles for milliarder i skatteunddragelser og sendes milliarder til den bundløse pengetank i EU.

Måske kunne disse penge bruges til at gøre livet til andet et arbejdsliv.

Lad dem, der ikke kan undvære arbejdet, blive ved så længe de ønsker og har livskvalitet i det.

Men jeg kan godt se andre livskvaliteter.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page