top of page

Mallorca er fantastisk

Morgenmad kl. 08.00, udendørs naturligvis, sammen med Preben og Annegrethe

Det er utroligt, at et ferieø som Mallorca kan være sås ren og velholdt, med alle de turister, der kommer på øen. I Palma ligger de ingen affald. Gaderne er fejede og rene. Det kunne vores smilets by lære meget af. Der er dog også negative ting. De første år var bjergene uoverstigelige på cykel. Efterhånden blev det meget fladere. Nu her 25 år efter de første cykeltur på Mallorca, er det pludselig blevet stejlere. Men vejen er helt i top. Trafikken mellem cyklister og bilister glider bare helt gnidningsløst. Der er altid en venlig dialog, når man gør tegn til hinanden om overhaling, ikke overhaling. Hvem holder tilbage i rundkørsler og ved kryds. Det gør bilisterne helt automatisk. Nogle gange vinker jeg dem frem ved overhaling, stopper og holder tilbage i rundkørsler og kan kommunikere med bilisterne, og så er der altid et venligt dyt eller vink. Og her er bilisterne oversvømmet af cyklister, også en del, de tror, at vejene tilhører dem.

De få gange, det går i kage, er det typisk en udlejningsbil, der kræver sin forkørselsret, nogle gange som i Danmark, overkørselsret!

I baggrunden kan man i klart vejr se det blå middelhav på toppen af militær-bakken, men varmedisen slørede det i dag, og måske kommer jeg ikke derop igen i år!

Dagens tur blev så uden mine hjertevenner, men de var i tankerne, da jeg startede i 28 ℃. De første 2 km går det med opstigning på max. 4,5%. Derefter rammer jeg militær-bakken, som vi kalder den. Det er 7 km op med max. stigning på 10,6 %. Da fandt jeg ud ag, at jeg ikke har "bjergben" mere. Derefter lidt nedkørsel, lidt opkørsel og ned mod Palma.

Denne bakketop rundes nærmest på nedkørslen fra Militær-bakken.

Militær-bakken er på 375 m, så egentlig er det kun småbakker.

Jeg rundede Horizonte med 24 km, så jeg fortsatte ad den flade cykelsti ud mod Can Pastilla og retur, så der kom 53 km på kontoen. Så fik jeg også set både badenymfer og badestrand.

Badenymfer ville åbenbart ikke fotograferes. Her kommer jeg forbi igen, så måske lykkes det med billeder af dem

Da jeg var 10 minutter fra den sidste opkørsel til Horizonte, ringede jeg til Karen, og aftalte, at vi kunne mødes til en fadøl d indgangen til Horizonte, hvor der er en lille bar. Det var en god "gulerod".

NU er det onsdag, og vores fælles cykeldag med hjertevennerne. Og dem savnede jeg. Hvad kunne det ikke være blevet til, hvis vi kunne holde pitstop til en fadøl her på Mallorca?

Dagens rute. Jeg undrer mig lidt over navnet Sa Indioterria. Hvis det ar i Aarhus, havde man nok lavet en stavefejl og glemt N

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page