top of page

En dag i Qatar


Byggerierne er meget forskellige. Her et museum

Ankomsten til Qatar var ret tidlig, nærmest nat, men varmen var velgørende. Efter et par timer på langs, var der morgenmad. Sejs skulle på ørkensafari, så de drog af sted kl. 09.00. Vi gik en lille rundtur og kunne konstatere, at Qatar er meget anderledes. Bilerne overstiger vores norm for størrelser, og parkering foregår, hvor der er en plads, selv i en en rundkørsel. Rundt omkring os ser vi højhuse og den berømte skyline.

Senere var vi alle på en taxakøretur rundt i Doha. Doha er en meget ren by, men også steril og uden egentlig charme. Det er tydeligt, at det er pengefolk, der bor her, og alt er planlagt og anlagt efter meget stramme normer og regler. Der er ingen turistboder eller andre småhandlende. Vi ser ikke folk fra de lavere samfundslag, hvilket er godt, hvis de ikke var der. Men det tror jeg, de er, men de vises ikke frem. Efter to timers rundtur så vi kun en benzintank. Lidt paradoksalt, da det er fra olie al rigdommen kommer. Den 18. december er national festdag, så der blev gjort store forberedelser. Vi så luftvåbnets prøveopvisning, og jeg tror der blev mønstret fly i størrelse og mængde som det samlede danske luftvåben.

Om aftenen sad vi igen i et Qatarairlines behagelige fly med kurs mod Krabi i Thailand.

Efter 14 timer i Doha føltes det som om, at vi allerede havde haft en lang ferie med mange oplevelser allerede.

Emil & Lauge, Jakob & Lise på ørkensafari

3 oliesheiker

Det er herfra Qatar rigdom kommer

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page