top of page

Thailand Julen 2019

På alle måder blev det en anderledes jul og juleaften, men en god en af slagsen. At sidde i sol og varme og indtage morgenmaden er meget forskellig fra Dansk jul.

Børnebørnene havde dagen i forvejen pyntet det medbragte juletræ, og det blev placeret i det fine sand. Det knirker, når man træder i det.

Nogle dage i forvejen havde Celina lige indført en ny juletradition. Alle navne blev puttet i en skål,og så skulle man købe en lille julegave til den person, hvis navn stod på sedlen.

De unge med børn tog med en Long Tail Boat til Jadegrotten, Emerald Cave, hvor de dykkede og svømmede ind i en flot lagune, der var omgivet af klipper hele vejen rundt.

Det var en oplevelse, og med Lauges ord: Det har været den bedste dag i mit liv, og den er ikke slut endnu.

De unge en fantastisk tur til Emerald Cave, jadegrotten - dykning oplevelse

Lauge Det her været den bedste dag i mit liv, og den er ikke slut endnu.

Karen og jeg gik en tur ud på landet, ud af byens eneste gade , 500 m med boder og restauranter, boder, gadekøkkener små bikse, der sælger alt muligt. Her ser vi den menige thaiers levestandard. Set med vores øjne i elendighed og fattigdom. Husene ligner i bedste fald barakke, og der flyder med affald overalt.

Alligevel møder vi altid smilende thaier.

Restauranten Sivalai lagde op til den helt store julebuffet med alskens herlige retter, naturligvis præget af det thaiske køkken. Selv and, var der på menuen. Der var pyntet op med juletetræ, flot bordpynt og den altid smilende og hjælpsomme betjening. Og siddende i varmen med fødderne i strandsand.

Efter denne overdådige menu, gik turen til Jesper og Trines bungalow. Her blev der sunget og danset om juletræ. Celina havde forinden læst juleevangeliet, så danske traditioner var med.

Børnene administrerede gaveuddelingen, som tog lang tid. Efterhånden var det mest Lauge, der styrede den del.

Efter nogle timer var der julebag og godt medbragt hjemmefra.

En anderledes, men dejlig jul sammen med familie.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page