top of page

Scooter-tur


Dagen blev en rigtig udflugtstur. Børnebørnene havde fået en scooter-tur af Hørning, Sejs og Voldby. Det betød dog, at efter de havde taget en tur, skulle vi alle 13 med ud på en tur. Det var en oplevelse, hvor tre generationer gav hinanden tur. Desværre måtte mor og datter lige en tur i cementen. I et sving skred hjulene under dem, og de fik nogle skrammer på knæ og albue. Straks var en thaier henne og hjælpe og tjekke damerne og scooteren. Jeg kørte bag dem, men nåede at bremse op. Kort efter kørte Sebastian tør for benzin. Inden vi fik tænkt os om, stoppede en thaier, der havde kone og to børn med på scooteren. Han tilbød at køre efter benzin. Det køber man i Colaflasker i boder langs vejen. Efter fem minutter var han tilbage, og vi kunne køre videre. I mellemtiden havde de forulykkede også hentet en flaske benzin.

Straks efter hjemkomsten fik jeg en tur igen sammen med de unge. Nu havde vi en ekstra dunk benzin med. Overalt modtages vi i forbifarten med smil og vink.

Så var det Jakob og Celina, der kørte tør for luft i baghjulet. Han rullede stille videre, men jeg fik Celina bagpå. Kort efter kom vi til et hus, en garage, hvor der sad en ung mand og kone samt barn.

Jakob pegede på baghjulet, og straks efter kørte manden ind til "byen". Efter 5 minutter var han tilbage med værktøjskasse, fodpumpe, dækjern og ny slange. Efter ½ time var baghjulet pumpet. Det beløb sig til 150 bath! Det er vel ikke mere end 30-40 kr. Jakab gav ham dog lidt mere.

Igen denne helt utrolige hjælpsomhed. Når man tænker på de simple, fattige forhold de lever under, så har de overskud og smil til overs for os. Det gør næsten ondt, så glad bliver man. Mon ikke vi kunne lære meget af thaierne.

Kort efter var de igen stop g benzinpåfyldning. Det skete indtil flere gange. Alle forbikørende var opmærksomme på, om vi behøvede hjælp, men vi havde jo Colaflasken. På et tidspunkt standsede en velklædt ung mand op, og spurgte, om vi havde problemer. Det viste sig, at det var øens borgmester.

Undervejs så vi områder med gummiudvinding og rishøst.

Således beriget af venlighed nåede alle hjem på de sidste dråber benzin.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page