top of page

Take in

Normalt hedder det take away, men her hedder det nu take in.

Her til aften kom Jesper og Sebastian med aftensmaden, en solid portion gullashsuppe.

Hvor er vi ældre priviligeret med nogle skønne børn, svigerbørn og børnebørn.

Det har delvist inspireret mig til nedenstående mulige indlæg i Århus Stiftstidende.

Jeg bliver så glad

I denne triste krise, kan man også blive glad.

Jeg bliver så glad, når jeg ser alle de glade gå forbi på vejen. Mange med deres forældre. Det er livsbekræftende at se de skønne krammer, de giver deres børn. Og jo. Jeg savner at give og få krammer af mine børn og børnebørn, men jeg ved de får daglige krammer af deres forældre. Jeg bliver også så glad, selv om jeg er samfundskritiker, når jeg ser, hvordan og regering tager hånd om os alle, og jeg er ikke socialdemokrat. Og hvor har vi en kongefamilie af menneskelig format. Nu skal jeg passe på mig selv, men når der er medvind og solskin, cykler jeg en tur, selv om jeg må undvære mine hjertevenner, Team My Heart Århus active living som jeg plejer at cykle sammen med. Her ser jeg også alle de glade børnefamilier. Som pensionist har jeg jo ikke et arbejdsmæssigt/indtægtsproblem, så jeg kan trods krisen nyde vores velfærdssamfund. Indtil nu har vi i Danmarks vist et positivt samfundssind, men jeg føler det smuldrer.

Jeg bliver vred, når jeg læser om folk, der beklager sig over, ligegyldigheder i denne sammenhæng.

Der er jo ingen, der bevidst har villet genere os.

Jeg har stor respekt for alle dem, der overalt sørger for, at vi kan få, det vi har brug for på alle måder. De yder en indsat uden lige.

Det kan godt være, at vi gerne vil besøge venner, familie og andre. Men der hvor jeg har det værst er, at der kan ligge mennesker og dø ensomme. Så kan jeg godt distancere mig fra, at jeg ikke kan se mine børnebørn.

Jeg bliver vred, når jeg hører folk sige, at nu har vi fået lov til at gøre dette og hint.

For eksempel har nogle golfklubber og spillere ført sig frem, nu der er åbent for at spille golf.

Jamen har man en aftale med coronavirussen, at den ikke smitter på golfbanerne, selv om man har fået lov?

Skal man ikke selv tænke? Det kan godt være, at regeringen lukker op for visse aktiviteter, men det betyder jo ikke, at man skal parkere hjernen i køleskabet. Det kan gå ud over en selv, ja, men kan også forårsage en spredning og dermed skade andre.

Flere steder oplever jeg, at det er pensionister, der har travlt med komme i gang med deres normale aktiviteter.

Hvad med at tænke på dem, som gerne vil i gang med at arbejde?

Og så blev jeg endnu mere glad.

Her til aften kom vores ældste søn og barnebarn og satte var gullashsuppe i indkørslen.

Tak for alle de glade smil.

Jeg blev endnu mere glad.

Her til aften kom vores ældste søn og barnebarn og satte var gullashsuppe i indkørslen.

Tak for alle de glade smil.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page