top of page

Sol og fuglesang


Jeg ved ikke, om fuglene ved, at vi godt kan bruge lidt opmuntring. I hvert fald underholder de os hver dag. Vore gærdesmuttepar har i et par år boet i carporten oppe i en pose til campingstole. De tændte gerne for den automatiske belysning i de kolde vinteraftener. Nu er de så flyttet til lejligheden ved siden af og bygger rede. De sviner, men som Danmarks næstmindste fugl, skal de ikke selv rydde op. Nu tænder de ikke lys mere.

Ved fuglebrættet mødes 10-15 fugle hver dag. Der er skovspurve, gråspurve, grønirsk, forskellige musvitter, mejser, vipstjert, ringduer, og solsorter. Undskyld hvis jeg har glemt nogle. De spiser akrobatisk og inde på foderbrættet, og falder noget på jorden, rydder duerne op. Der kommer et par tyrkerduer en gang imellem, med de ved, at de skal holde mund. Der kommer også skader på rov, men de flygter så snart de ser os. De ved godt, at de ikke er velkomne. Deres ønske er at plyndre fuglereder.

Der er også rigeligt frisk drikkevand. Det sætter de stor pris på. Det fungerer nu også som fuglebad. Der er to solsortehanner, der tager et dagligt bad. Hunnerne har ikke tid til det pjat. Selv den småfede duerik lå en dag på siden i fuglebadet og baskede lystigt.

Desværre har jeg ikke et kamera, så jeg kan komme tæt på dem, selv om de er meget fortrolige med os.

Hver aften syngder vores solsort aftensang fra flere højdepunkter i haven. Det står på i mindst et par timer.

Han vækker os også tidligt om morgenen med sine fantastisk triller.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page