top of page

Gråspurve kan ikke lide gult

Nu i en tid, hvor der er rum for iagttagelser og store tanker, har mit fuglehus tilført mig ny viden. Det lille fuglehus besøges dagligt af masser af fugle, gråspurve, grønirisker, musvitter, solsorte, og duer. På foderbrættet fyldes der solsikkefrø, og her er der livlig aktivitet. Selv musvitterne kan knække solsikkerne med en lydelig hakken.

I denne tid er der jo adgangsbegræsning, således også her.

Et ståltråd rundt om huset hindrer, at duerne tømmer huset, og at skader og krager kan stjæle.

Under huset er der ophængt kugler i grønne net, og her leger de mindre fugle akrobater.

For leden stjal skaderne dog det hele, så jeg måtte finde alternative net. De blev gule. Her nægtede gråspurvene at møde op. Gult er ikke deres farve. Kun musvitterne tag mod den gule farver. Derfor måtte jeg fremskaffe grønne net, så gråspurvene igen kunne holde haveparty.

Ergo. Gråspurve kan ikke lide farven gul.

Efter middagen, de æder konstant hele dagen, er der tid til en tår vand i fuglebadet, og et bad.

Desværre mangler jeg et godt kamera til at tage fuglebilleder.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page