top of page

Velsignelse og afsky


Undskyld det bibelske udtryk, men jeg mener det. Igen blev vi velsignet af 4 af vores børnebørn. Lauge, Emil, Thea og Celina ville gerne bibringe os glæde og livsmod. Ja, sådan udtrykte de sig ikke, men det er det de gør, når de gerne vil være i vores hus et par dage. Hvor er det livsbekræftende at være sammen med disse skønne børnebørn, og tænke på vores sønner og svigerdøtre. De bibringer os så megen glæde og kærlighed. Lige nu har vi måttet aflyse vores efterårsferie sammen på Horizonte på Mallorca. Men svigerdøtrene ville det anderledes. Så må vi mødes et sted i skønne Danmark, og sådan blev det.

Det er velsignelsen.

Så så jeg TV2's udsendelse om omsorgssvigt i aftes. Jeg fatter stadig ikke, at mennesker i Danmark kan behandle mennesker i Danmark på denne nedværdigende måde.

Og der er ingen undskyldning.

Jeg frygter at blive "gammel", selv om jeg er det.

Men jeg er sikker på, at mine børn ikke vil byde mig de nedværdigende forhold., som det offentlige jeg har betalt til hele mit liv, vil tilbyde mig.

Nedenstående er sendt som et muligt indlæg i Århus Stiftstidende.

Aktiv handling nu

Det var en frygtelig oplevelse at se TV2 dokumentaren om svigt i ældre plejen. Det afslørede nærmest en forbrydelser mod de ældre. Jeg troede mig hensat til et kynisk regime, hvor ældre og syge er en ”dårlig” og uønsket vare og en byrde.

Den behandling vi så Else og Niels få, burde være strafbar!

Alle de ledende ansvarlige banker hinanden for svigt, men det hjælper jo ikke.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke udtaler, at han frygter flere ældre oplever svigt på hjemmeplejer.

Det antyder vel egentlig, at han mener, at sådan er det bare.

Tag nu fat om problemerne, ikke ved lange og nytteløse udvalgsmøder og handleplaner og kontroller.

Stil menneskelig og anstændige krav til ældreplejen nu og gem de politiske tovtrækkeri til en valgkamp.

Altså straks pålæg til alle plejecentre. Der er jo mange, der fungerer.

Kan det virkelig være meningen, at statsministeren igen skal skære igennem og tage den nødvendige beslutning, så der sker noget fra dag et, som i corona-krisen?

Efter min mening handler meget om dårlig ledelse, og det fortsætter åbenbart op gennem embedssystemet i det offentlig og det politiske system.

Det her er ikke blomster til ældreplejen, men et ønske om det.

Meget betegnende er sommerfuglene udeblevet i sommerfuglebusken i år.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page