top of page

Ny Sejs-tur


Egentlig sagde vejrudsigten, at jeg skulle blive hjemme, men en lilletur til Sejs kunne vel ikke skade. Efter Låsby fik jeg den lille byge, lidt støvregn, og så var det slut, troede jeg. Men lige før Hårup lukkede de kolde og våde sluser op. Jeg krøb i læ under motorvejsbroerne. Ved ankomsten til Sejs var jeg på vej helt ned. Der var ingen bil, så de var nok ikke hjemme. Men heldigvis lukkede Jakob op og bød mig inden for. Han troede vist, at det var naboen, som de har en alvorlig kontrovers med, han havde luret mig i vinduet. Så fik jeg dejlig var kaffe, og gensyn med de to skønne drenge, og deres forældre. Efter nogen ventetid, kom der blå himmel, og jeg fik lidt tørt tøj, og så gik det strygende til Sabro igen. I alt 71 km.

Imellemtiden har jeg fået dårligt nyt om min bror Ole, der er indlagt efter hjertestop. Han er stabil, men femtiden uklar.

Jeg har også forholdt mig til fodboldlandsholdets knæfald, og måske kommer mit korte indlæg i Stiften. Jeg er meget enig med Stiftens Jan Schouby i hans leder.

Kæmpe hykleri

Når landsholdet møder Belgien i aften og England i næste uge vil de starte med at knæle i bedste Black lives matter stil.

Selve sagen er naturligvis vigtig, for det de sorte er udsat for i USA er helt forkert. Men at spillerne i Danmark vil knæle er hykleri af værste skuffe og af mindst to årsager burde det ALDRIG finde sted.

For det første er det jo vanvid at knæle for de sorte i USA men samtidig gladeligt acceptere det endnu vildere brud på menneskerettighederne, som finder sted i Qatar, hvor VM skal spilles næste gang.

Her er spillerne og dbu skræmmende tavse. Det er åbenbart ikke vigtigt, at der dør hundredevis af arbejdere og tusindevis der lever under slavelignende forhold.

For det andet kan aftenens knælen blive startskuddet til en strøm af politiske budskaber fra spillernes side. For så skal de vil også knæle for homoseksuelles rettigheder, ligeløn, eskimoerne, osv osv.

det er skruen uden ende.

Og hvad nu hvis en af spillerne på er tidspunkt vil markere sin støtte til Putin eller facismen. Må han så også gøre det eller er det kun de politisk korrekte holdninger som spillerne må reklamere for?

Spillerne må hjertens gerne kæmpe alle mulige politiske kampe uden for banen - her kan de faktisk helt sikkert gøre god gavn og flytte meget som følge af deres popularitet og kendiseffekt. Men at bruge kampene på banen til den slags politiske budskaber er tåbeligt og burde aldrig finde sted.

Ellers lidt opdatering på Giv ældre et værdigt liv.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page