top of page

Dagen før Giv 24 Timer

21. juni 2024.


Så er de sidste forberedelser ved at være klar til Giv 24 Timer til Syge Børn 2024. Som sædvanlig skriver Morten Ravn en fin artikel i Århus Stiftstidende. Morten Ravn har være med lige fra starten og skrevet meget om ned- og opture gennem årene om den bindegale. Jeg ved godt, at nedenstående foto har været meget, måske for meget brugt, men jeg bliver bare så varm om hjertet, når jeg ser disse glade børn.


Han cykler døgnet rundt for at skaffe penge til syge børn

Giv 24 Timer til Syge Børn ruller i weekenden for 13. gang rundt om Brabrand Sø på stiens 9,425 kilometer i 24 timer i træk. Motionsløbet med velgørenhed i cykelsædet er for motionister - og bindegale cyklister.

Morten Ravn ravn@stiften.dk

MOTION: Han er bindegal og bidt af en gal cykel, den 76-årige tidligere folkeskolelærer Allan Søndergaard.

Han er faktisk faktisk også en meget rar mand, lyder karakteristikken fra alle sider, og så er han ikke børnebogsforfatter for ingenting. Børnene ligger nemlig hans hjerte nær - også når motionsløbet Giv 24 Timer til Syge børn for 13. gang ruller rundt om Brabrand Sø fra lørdag klokken 12.00 til søndag 12.00.

Overskuddet går ubeskåret til Akut Børnemodtagelse på Aarhus Universitetshospital, Skejby, og de administreres suverænt af personalet til gavn for børnene.

Foreløbig er der kørt sammenlagt 630.000 kroner hjem gennem årene til glæde for børnene. Det sker gennem kilometer-sponsorer og startgebyrer fra deltagerne. Alle er velkomne til at køre i eget tempo og længde.

Rekorden lyder på ikke færre end 637 kilometer rundt om Brabrand Sø på de 24 timer. Indehaveren er selvfølgelig Allan Søndergaard selv. Han satte den i 2011, da han kørte i et stræk gennem et helt døgn på den 9,425 kilometer lange rute rundt om søen på den flade cykelsti.

- Så langt kører jeg ikke længere, men formålet og glæden er den samme, siger Allan Søndergaard, der i år får en hjælpende hånd på arrangørsiden af Ole Ambrosius.

- Det er en stor omvæltning for børn at blive indlagt, og selv om personalet gør alt for at en indlæggelse går så smertefrit som muligt, kan der altid være behov for noget ekstra. Derfor har vi valgt at støtte disse børn. Derfor er afdelingen blevet vores "hjertebarn".

 

Mere kulør på Giv 24 Timer

I år har vi 4 km-sponsorer, og det giver anledning til at træde en ekstra gang i pedalerne. Ole Ambrosius, som nu er medarrangør, og i øvrigt også km-sponsor havde problemer med udformningen fa km-sponssorskiltet. Der stod 4,75 kr. pr. km. Det syntes han ikke så godt ud, så han rådførte sig med sønnen Claus. Også han syntes, der var noget galt med skiltet. Så på firmaet vegne blev de enige om at runde op, så der nu er 5kr/km, og altså 50 kr. pr. omgang.Comments


Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page