top of page

Giv 24 Timer i Vores Brabrand

18. juni 2024.


I weekenden lægger Brabrandstien igen asfalt til velgørenheds-arrangementet Giv 24 Timer til Syge Børn. I løbet af 24 timer kan du cykle eller løbe rundt om Brabrand Sø og samtidig støtte Akut Børnemodtagelse. Arrangørerne håber at runde 700.000 indsamlede kroner i år.

Siden 2011 har 77-årige Allan Søndergaard hvert år afsat 24 timer i juni til at cykle så mange gange rundt om Brabrand Sø, han kunne nå. Det første år cyklede ”The Lonely Rider” alene 612 kilometer, og det resulterede i 16.855 kr. til Kirurgisk Børneafsnit.

Gennem årene har han fået selskab på cyklen rundt om søen, og samtidig er beløbet, han og hans hustru, Karen, har kunnet overrække til Akut Børnemodtagelse på Aarhus Universitetshospital bare vokset og vokset. Før årets ”Giv 24 Timer” er der i alt indsamlet 630.741 kr.

”Lad os runde 700.000 kr. i år,” lyder opfordringen fra Karen og Allan Søndergaard.

Giv 24 Timer til Syge Børn 2024 er ikke bare et cykelløb. Det er et velgørenhedsløb – et løb for alle cyklende, løbende og gående. Alle kan deltage. Bare ved at betale startgebyret er du en del af fællesskabet.

”Hertil kommer alle de andre sponsorer, som vil syge børn det bedste. Desuden er der plads til hygge, samvær og snak. Og selvfølgelig god motion både for de ekstreme og os andre,” lover Allan Søndergaard, inden det går løs fra Brabrand Rostadion på Vandværksvej på lørdag d. 22. juni kl. 12.00.

Alle er velkomne til at være med fra starten, hvor hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen, Aarhus Universitetshospital, ønsker god tur og skyder løbet i gang. Men man kan også bare dukke op, når man vil med sin cykel med eller uden el – eller med løbeskoene på – i løbet af de 24 timer, arrangementet varer.

Deltagere fra fynsk højskole .Så går det ellers løs på Brabrandstiens 9,425 km. Hver kilometer er sponsoreret af blandt andre Æblehaven, Skovby Transport og Lastas. Undervejs i løbet af Giv 24 Timer giver Æblehaven i øvrigt 50 procent rabat til alle, som kan fremvise et startnummer.

En delegation fra Nordfyns Højskole har meldt sin ankomst, og desuden regner Karen og Allan Søndergaard med, at cykel-motionister fra nær og fjern vil dukke op og deltage. Enkelte vil forsøge at være med alle 24 timer, mens de fleste nok kun er med en del af tiden.

”Vi kan ikke tilbyde overnatning, men har man et underlag med, kan man ligge på gulvet. Karen og jeg er der hele natten. Et lille festivaltelt finder vi også plads til. Men der er mulighed for at tilberede mad i køkkenet, og der er adgang til bad og toilet,” siger Allan Søndergaard.

Sandwich, kaffe og frugt er sponsoreret af Dagli’Brugsen i Sabro, og søndag morgen er der rundstykker sponsoreret af Hartmeier Bageri i Brabrand. Endelig har to lokale børn lovet hjemmebag i løbet af lørdagen.

Mange andre har lovet at sponsorere arrangementet, og derfor vurderer Allan Søndergaard, at det er realistisk at slå rekorden på 68.161 kr. og hermed runde 700.000 kr. samlet set.

”Hver en krone i tilmeldingsgebyr og sponsorater går ubeskåret til Akut Børnemodtagelse. Den eneste administrationsudgift vi har, er et gebyr til MobilBox,” siger han.

Giv 24 Timer til Syge Børn afholdes lørdag d. 22. Juni kl. 12.00 til søndag d. 23. Juni kl. 12.00 med udgangspunkt i Brabrand Rostadion. Børn under 12 år betaler 100 kr., og voksne betaler 200 kr. Startgebyr betales forud eller ved start på dagen. Mobilebox 8523AN.

Læs også:

留言


Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page