top of page

Nyt håb

19. maj

Gammel vin på nye flasker eller nye flasker med gammel vin. Det er måske lige min oplevelse med min seneste pacemaker. For to år siden fik jeg en ny, og siden er min fysiske formåen gået nedad, og psyken har fulgt med. Jeg har gentagne gange beklaget mig til Hjerteafdelingen på Skejby, men fået at vide, at pacemakeren fungere perfekt. På det seneste har jeg ikke kunne cykle med mine hjertevenner, og er jeg gået en tur, har jeg haft svært ved at gå hjem. Derfor fulgte jeg en af mine hjertevenners råd, Keld, og opsøgte hjerteafdelingen og insisterede på, at pacemakeren skulle indstilles så pulsen kunne hæves, ved fysisk anstrengelse. Der er en funktion, der kan sætte pulsintervallet til f. eks. mellem 70-140. Sygeplejersken virkede lidt skiftevis bleg og rødmende, da hun kunne konstatere, at denne funktion ikke var slået til! Dagen efter kunne jeg gå på skolen og tilbage med minikonfirmander uden problemer, og om onsdagen kunne jeg igen sidde med helt fremme på min cykeltur sammen med hjertevennerne. Jeg har næsten ikke ondt mere, og er begyndt at kunne sove mere en en time i trak. Jeg har så også haft en ubehandlet arvelig blodsygdom, hæmokromatose, for meget jer i blodet, der kan forårsage hjertesvigt, og alle de deraf følgende svækkelser. Så nu er der håb og optimisme for fremtiden.

Comments


Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page