top of page

På Skejby igen

7. november 2022


Cykelkagen er bare ren guf energi til cykelfolket.


Et af årets højdepunkter er besøg på Skejby Universitets Hospital, ikke sygdom, men receptionen i anledning af overdragelse af årets sponsorat fra Giv 24 Timer til Syge Børn. Igen trakterede sygehusledelsen med cykelkage og kaffe. Året check blev på 40.935 kr. Gennem årene er det blevet til 578.108,85 kr.


En glad giver og en glad modtager


Herefter var der rundvisning i den nye bygning, Forum, hvor vi så flotte og imponerende bygning ved byggechef Ib Grønlund Sørensen. Det blev en helt unik oplevelse. Til daglig hører vi mest om budgetoverskridelser, penge, der bruges til kunst og ikke til personalelønninger. Selv chefredaktør på Århus Stiftidende Jan Shouby havde en leder, hvor han kritiserede køb af kunst. Det som Jan Schouby elegant glemte at nævne var, at kunst primært kommer til Skejby via øremærkede donationer. Desuden snakker vi om milliardbeløb fra fonde til selve byggeriet. Det er den gode historie, som desværre ikke har pressens bevågenhed. I den sammenhæng bør også nævnes, at på et hospital ligger der syge mennesker. De har også krav på at se på noget lyst, flot og i det hele taget kunst.

I det hele taget var det en velgørende oplevelse at mærke på egen krop at se, hvordan Forum i sig selv har en helbredende virkning med de helt unikke udsmykninger og indretninger. Kirkerummet er helt enestående med den fantastiske vandkunst. Og ikke bare forbeholdt vores trosretning.


Kirkerummet er helt unikt og med utroligt flot vandkunst


På toppen af det hele er der så patienthotellet med udsigt over hele Østjylland. Fra oven kan man også se de mange grønne områder, der bringer naturen ind på nethinden til helse for de indlagte.

Patienthotellet har nok den bedste udsigt i Aarhus, og det fortjener gæsterne


Og ja, på vægge er der kunst, på gulvet kunst, planter, møbler og en fantastik lys indretning, der kun kan bringe positive tanker i sjæl og sind for de syge, håber og tror jeg.


Her er der kunst og natur. Andre steder velplejet have, køkkenhaver med urter til fri afbenyttelse.


Jeg fik så den glæde, at årets sponsorat fra Giv 24 Timer til Syge Børn ville indgå i et projekt med udsmykning med glad kunst for børn og voksne.

Jeg er glad for, at vores beskedne bidrag ikke går til lønninger, for der batter det ikke, men til daglig glæde for indlagte børn giver det mening.

Så et godt råd til chefredaktør Jan Schouby Århus Stiftstidende: Anmod ledelsen på Skejby Universitetshospital om en rundvisning på Forum, og få oplyst de faktuelle tal om de enorme donationer.

En stor tak til Skejby Universitetshospital for en enestående oplevelse.

Giv 24 Timer til Syge Børn 2023 kører igen den 17. til 18. juni og ikke forgæves.

Hovedsponsor LB Foreningen har allerede doneret 10.000 kr. til projektet.

Comments


Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page