top of page

Pinsedag

19. juni 2024Pinsedag har altid være noget helt særligt. På Østergaard skulle alle gårdens længer være rappet ud, repareret og kalket, evt. knuste ruder udskiftet, haven skulle være ordnet, rundt omkring skulle der være ryddet op og gjort klar til pinsedag med Dannebrog til tops. Ikke helt sådan foregår det her i vores nye hjem i Sejs, men nogle ting gentager sig. Haven er ordnet, vinduerne nypudsede, spindelvæv fejet ned, og Dannebrog bliver hejst.

I år var var pinsedag også lidt skelsættende. I ugen op til pinse, gik salget af Højvej 33 i orden, så det var en stor lettelse

Pinsedag har i mange år været familiefest, hvor vi 5 søskende samles på skift. I år var det hos os, men flokken er ikke så stor mere. Vi er kun 2 tilbage. Den ældste, min søster på 92, og jeg på 77, og vores hustruer. En svigerinde og fætter Benny, en svigerinde, mens en havde meldt afbud. Så en lille beskeden flok, der skulle besøge os første gang i Sejs.

Vi startede med pinsegudstjeneste og 2 gange barnedåb, så det var rigtig festligt. Især med rigtig mange familier med små børn, der fulgte hele gudstjenesten på bedste vis, og også deltog i altergangen. Efter gudstjenesten var der kirkekaffe. Jeg havde spurgt sognepræsten Marie, om hun havde lidt materiale og både kirke og kirkegård. Hun tilbød straks at give os en rundvisning begge steder og fortælle om kirken som er meget ny og meget anderledes indrettet, ligeså med kirkegården. Begge steder er faktisk udflugtsmål.

Herefter kørte vi 500 m op til Jakob og Lises hus, og kunne nyde den flotte udsigt over Borresø.

Og så var der middag her. Og så plejer der, at blive fortalt de gamle historier fra barndommen, men denne gang gik snakket meget om kirken og gudstjenesten og præstens rundvisning. Der kom dog lidt snak om tiden på Østergaard.

Og pinsesolen belønnede os med sit nærvær.


Comments


Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page