top of page

Hils med skulderklap

13. oktober 2020Så kom min hilsen også med i Stiften.


Giv et skulderklap

"JEG ER AF DEN MENING, AT EN FYSISK BERØRING ER DET BEDSTE OG MEST UDTRYKSFULDE I EN HILSEN. MEN JEG SER OGSÅ, AT HÅNDTRYKKET MÅSKE IKKE ER GANGBART MERE, ISÆR NU I EN CORONATID OG OGSÅ EFTER, MED TANKE PÅ BAKTERIESPREDNING", SKRIVER ALLAN SØNDERGAARD. ARKIVFOTO: KIM HAUGAARD

DEBAT: Hvordan skal vi hilse på hinanden fremover? Jeg er af den mening, at en fysisk berøring er det bedste og mest udtryksfulde i en hilsen. Men jeg ser også, at håndtrykket måske ikke er gangbart mere, især nu i en coronatid og også efter, med tanke på bakteriespredning. Derimod ser jeg et skulderklap som en mulig afløser. Her tænker jeg, at man med højre hånd kan give modparten et klap/klem på venstre skulder og visa versa. Denne hilsen kan udveksles i mange grader af inderlighed. Både fysisk og mentalt er et skulderklap jo udtryk for anerkendelse. Jeg ser dog også faren i det. Især ved festlige lejligheder, hvor kvinder kan være i ærmeløst tøj. Så bliver det en berøring hud mod hud, og vil det fortsat være en risiko for bakteriespredning? Og vil det i vores krænkelsestid kunne opfattes som en for grænseoverskridende intim berøring?


Det var også store fotodag.コメント


Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page