top of page

Vendsyssel

27. maj 2021

Vi har haft en fantastisk ophold på Dronninglund Hotel. Blot var maden bare alt for velsmagende, så vi erbare blevet fedet op.

På vej derop kørte vi kendte steder i Ingstrup. Men i Manne så vi Karl fra Kærholdt stå i vejsiden, så jeg stoppede op. Hvad laver du her Karl? Han kiggede lidt, og så sagde han: Jamen det er da Allan!

Nu er Karl meget snakkende, så det lykkedes os, ved Karens indgriben at komme videre med bildøren i behold.

Herefter var vi på tur i Ingstrup, inden vi kørte ind på Østergaard og fik en snak med Allan og hans onkel.

Næste dag fandt vi Hørtil og mødtes med Cykelaksels Lisbeth og hendes mand Carsten i Brønderslev. Lisbeth var sprudlende, glad og fortællende, ligesom Rigmor. Kirsten og Gunnar Sølvkær var der også, og det var en rigtig dejlig overraskelse. Desværre var Svend og Lise forhindret. Vi kom tit til Brønderslev og Kirsten og Gunnar, da vi som nygifte boede i Hjørring Cykelaksels Svend og smedens Keld og jeg kom også meget hos dem som knægte. Men det var så skønt, at komme der som et par, der lige skulle stifte familie. Vi havde jo rigtig meget med Cykelaksel at gøre, og vores forældre kom der meget. Mors bedste veninde var Rigmor, og far øjesten var Lisbeth. Efter en helt utrolig berigende dag, hvor følelserne kom helt op til overfladen, var det tid til en god middag i Dronninglund.

Dagen efter var vi i Hjørring og se minder fra seminarietiden. Vi stoppede ved Børsen 11, hvor vi boede i tre år. Jeg gik ind i gårdhaven, hvor Bente stod, den nuværende ejer. Vi blev vist rundt i hus og have, og veninden Bodil dukkede op, og vi fik en længere snak om mangt og meget.


Så var det afgang til Løkken og mødet med Simon Jacobsen fra Mellemgaard og hans kone. Jeg havde også fundet to piger fra min klasse, Anne Marie og Mies. Mies far var hjemmeslagter og kom på Østergaard. Det blev igen til en meget indholdsrig dag med masser af god snak og udveksling af minder.

Og både i Brønderslev og Løkken var de begejstret over min bog.

Hjemturen gik langs østkysten, sejltur Hals-Egense g igen ved Udbyhøj.


Således blev vi beriget med skønt samvær med gamle venner, gensyn med kendte steder og Det er dejligst i Danmark.

Specielle Nyheder
Debatindlæg
Arkiv
bottom of page